מרק עדשים הוא בין המרקים המקובלים ביותר לאכילה בחורף. מי מאיתנו לא ישב להתפנק ביום חורפי וגשום על צלחת של מרק מהביל? המרק הינו עשיר בערכים תזונתיים ובמידה ומכינים אותו כראוי הוא גם טעים להפליא.
העדשה שייכת למשפחה של הקטניות. את העדשים אנו צורכים עוד מימי הקדם העתיקים. העדשים מוזכרות עוד מימי יעקב בספר בראשית וכאוכל של בני ישראל כאשר עדיין היו במצרים. כמו כן, העדשים היו מזונם של היוונים והרומאים. ישנם סוגים רבים של עדשים המשתנים לפי הצבע והגודל שלהן.
כלל העדשים מכילות ערכים תזונתיים רבים החשובים לתזונה נכונה. במאה גרם של עדשים יש 26% של חלבונים, 60% של פחמימות ו1.5% שומן כך שכמות הקלוריות למאה גרם הינה 350. העדשים מכילות גם כ4.5% ויטמינים. כפי שניתן לראות 26% של חלבונים הינו מספר שלא יבוטל והוא זה העושה את העדשים כמקור חלבונים אלטרנטיבי אצל הצמחונים במקום בשר. מבחינת המינרלים העדשים מכילות בעיקר מגנזיום ואשלגן. סה"כ הרכב המינרלים ל100 גרם עדשים הינו: 5 מ"ג נתקן, 120 מ"ג מגנזיום, 7.5 מ"ג ברזל, 55 מ"ג סידן ו950 מ"ג אשלגן.
העדשים תורמות למספר נקודות רפואיות חשובות. אכילה של עדשים עוזרת למנוע מחלות לב. כמו כן, צריכה של עדשים מורידה רמת הכולסטרול והשומנים בדם. תרומה נוספת של העדשים הינה להורדת לחץ הדם. זו הסיבה לכך שכדאי מאוד לצרוך עדשים על בסיס קבוע של לפחות פעם אחת בשבוע.
ישנם מספר סוגי עדשים. העדשים הירוקות והכתומות מתפרקות בעת הבישול לכן הן מעולות להסמכה של תבשילים ולמרקים. העדשים השחורות והחומות לעומת זאת עמידות יותר ולכן יתאימו להוספה לאורז או סלט.
הדרך הנוחה ביותר לצריכת עדשים לפי דעתי הינה בתוך מרק. ישנם סוגים שונים של מרק עדשים. המרק הפשוט ביותר הינו מהיר ונוח להכנה וכלל לא דורש ידע מיוחד בבישול. ניתן למצוא מתכון למרק עדשים פשוט בקישור: מרק עדשים פשוט. במידה ורוצים להכין מרק מעט מורכב יותר עם פרופיל טעמים עמוק ניתן להיכנס לקישור: מרק עדשים. המרק המשודרג מכיל מספר מרכיבים נוספים אשר מעלים אותו ברמה מעל מרק העדשים המקובל. והכי חשוב כמובן זה ליהנות מהתהליך של הבישול ומהתוצאה הסופית. בתיאבון.
למידע נוסף על אוכל ומתכונים ניתן להיכנס לאתר שף בבית.